Nejlevnější termovize: jak vybrat tu pravou

Pro každého lovce nebo myslivce je termovize nezbytnou součástí výbavy, stejně tak bude užitečná při ostraze objektů. S její pomocí můžete vidět za ztížených podmínek, například ve tmě, mlze nebo v dešti. V tomto článku se dozvíte, jak nakoupit termovize levně.

Jak termovize fungují?

Termovizní zařízení detekují infračervené tepelné záření, které následně přeměňují na termovizní obraz, který vidíte. Toto záření není typické pouze pro zvířata a lidi, ale dokážete rozeznat také budovy nebo automobily.

Díky termovizi jste schopni pozorovat každé těleso s teplotou vyšší než absolutní nula. Pravidlem je, že čím vyšší teplotu pozorovaný objekt má, tím intenzivnější záření produkuje, což se projeví výraznější barvou ve výsledném obrazu.

Vsaďte na monokulár

Mezi nejlevnější termovize patří rozhodně monokuláry. Ty slouží k pozorování pouze jedním okem, proto je zde nízká cena vykoupena lehce horším komfortem. Na výběr máte z velkého množství parametrů a značek, avšak jako cenově nejpřijatelnější doporučujeme termovizní monokuláry Hikmicro.

Vedle monokulárů můžete také zvážit pořízení předsádky nebo zaměřovače Hikmicro, který lze připevnit na zbraň, avšak pozorování z ruky je také možné. Hikmicro vyrábí levné termovize různých parametrů včetně veškerého příslušenství, ale cenově dostupné termovize najdete i v nabídce značek DALI nebo PARD.

Termovizní monokulár Hikmicro LYNX LC06

Termovizní monokulár Hikmicro LYNX LC06

Kvalita obrazu hraje prim

Rozlišení určuje kvalitu obrazu, která je při výběru termovize klíčová. Vyšší rozlišení vám nabídne přesnější vidění, tedy čím vyšší rozlišení, tím lepší. Pro dostatečně kvalitní obraz doporučujeme zvolit termovizi s rozlišením alespoň 640 × 480.

Termovizní monokulár PARD TA32 – 19mm

Termovizní monokulár PARD TA32 – 19mm

Pokud je to ve vašich finančních možnostech, vyberte si termovizi s HD rozlišením. Díky HD rozlišení získáte výrazně jasnější a ostřejší obraz, dokonce i s detaily pozorované zvěře.

Nezapomeňte na detekční vzdálenost

Při výběru levných termovizí dobře zvažte, na jakou vzdálenost chcete objekt sledovat. Levnější přístroje obvykle nejsou schopny detekovat zvěř na takovou vzdálenost jako jejich dražší varianty, proto si na tento parametr dejte obzvlášť pozor.

HIKMICRO Mini termovizní modul pro Android mobil

HIKMICRO Mini termovizní modul pro Android mobil

 

Přestože termovize nejsou zcela levné vybavení, můžete si některé z nich pořídit za přijatelné ceny. Za vaši pozornost stojí i speciální termovize, které využijete při detekci poruch elektrických zařízení nebo měření tělesné teploty.

 

×