Nejlevnější noční vidění: Jak vybrat kvalitu za příznivou cenu

Noční vidění není zcela levné vybavení, nicméně dnes již patří do standardní výstroje myslivců, vojáků, pracovníků ostrahy nebo jen nadšených pozorovatelů divoké zvěře. Osvědčení výrobci již vychází vstříc všem, kteří nechtějí nebo nemohou investovat vysoký finanční obnos a nabízí jim mnoho cenově přijatelných variant. Poradíme vám, jak vybrat nejlevnější noční vidění, aniž by nízká cena musela být vyvážena nízkou kvalitou.

Digitál nebo analog?

Hledáte-li cenově dostupné noční vidění, vyberte si rozhodně některý z přístrojů založených na digitálním nočním vidění. Přestože oproti analogovému nočnímu vidění je jejich citlivost na zbytkové světlo nižší, poskytnou vám dostatečně kvalitní obraz a skvělý uživatelský komfort za výrazně nižší pořizovací cenu.

Vsaďte na osvědčené značky

Nízká cena nutně neznamená nekvalitu. Renomovaní výrobci nočního vidění nabízí mnoho dostatečně kvalitních přístrojů v různých cenových relacích. Levné noční vidění ve skvělé kvalitě najdete zpravidla v sortimentu značek PARD a Bestguarder. Vybrat si můžete z široké nabídky nočního vidění od monokulárů přes binokuláry až po zaměřovače a zasádky. Najdete u nás také veškeré příslušenství pro montáž zasádky nebo zaměřovače na zbraň.

Nejlevnější noční vidění: Monokulár Bestguarder NV-500

Monokulár NV-500

Jaké parametry si pohlídat?

Při výběru nočního vidění nezapomeňte zvážit tyto parametry a funkce:

Dosah pozorování – určuje, na jakou vzdálenost s přístrojem dohlédnete. Dostačující dohled je obvykle cca 350 až 400 metrů.

Přísvit – digitální noční vidění je méně citlivé na zbytkové světlo, a proto se v noci často neobejdete bez přísvitu. V naší nabídce najdete noční vidění s infračerveným přísvitem se 3 stupni intenzity, který je neviditelný pro lidi i zvěř.

Systém den/noc – noční vidění vám umožní kvalitní barevný obraz během dne a černobílý v noci.

Rozlišení fotografií nebo videí – většina přístrojů umožňuje po instalaci microSD karty pořízení fotografií a videí, kde je rozlišení klíčové. Lepší rozlišení znamená lepší kvalitu obrazu a také kvalitnější vzpomínky na vaše výpravy za divokou zvěří.

Výdrž baterie – jeden z klíčových parametrů. Nezapomeňte, že se zapnutým přísvitem se výdrž baterie snižuje.

Dále zohledněte optický zoom, možnosti připojení k počítači a televizi či úsporný režim. Jelikož optiku s nočním viděním zpravidla využijete v terénu, vyberte si odolné a vodotěsné zařízení.

Sáhněte po vhodném provedení

Sháníte pozorovací dalekohled s nočním viděním nebo noční vidění na puškohled?

Záměr, s jakým si přístroj pořizujete, je vhodné při výběru také zohlednit. Chystáte-li se rybařit, pozorovat ptáky nebo divokou zvěř, vybírejte mezi dalekohledy s nočním viděním. Získáte skvělé pozorovací noční vidění s nízkou hmotností, se kterým se pozorování z ruky stane zážitkem. K dispozici jsou zpravidla dva typy – monokuláry a binokuláry.

Lovce a myslivce, kteří vybírají noční vidění k umístění na pušku, budou zajímat kvalitní zasádky a zaměřovače. Toto odolné noční vidění je sestrojeno tak, aby bez problémů odolalo zpětnému rázu při výstřelu. V našem sortimentu najdete veškeré příslušenství a doplňky – montáže na zbraň, objímky, krytky nebo poutka na krk. Nejlevnější noční vidění na puškohled koupíte i na našem e-shopu.

Nejlevnější noční vidění: Zasádka PARD NV007V

Zasádka PARD NV007V

×